Ελλάδα και Βουλγαρία δεσμεύονται για την κατασκευή IGB και LNG Αλεξανδρούπολης

2 August, 2016

Την από κοινού δέσμευσή τους για την υλοποίηση των έργων φυσικού αερίου κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (PCI), IGB και LNG Αλεξανδρούπολης, εξέφρασαν χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Βούλγαρο ομόλογό του Boyko Borissov κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γ’ Ανωτάτου Συμβουλίου των δύο χωρών στη Σόφια.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κατασκευή και η λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού IGB καθώς και του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη αποτελούν έργα πρώτης προτεραιότητας για την ενεργειακή ασφάλεια του κάθετου διαδρόμου ενώ ο κ. Μπορίσοφ συμφώνησε λέγοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να αξιοποιήσουν τους ενεργειακούς τους πόρους στοχεύοντας μόνο στη συνεργασία των δύο λαών. Η συμφωνία αυτή επισφραγίστηκε με την Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν οι δύο κυβερνητικές αντιπροσωπείες.

Παράλληλα στην επιμέρους συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τον Αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής Κυβέρνησης αρμόδιο για τα Κονδύλια της ΕΕ και τις Οικονομικές Πολιτικές, Tomislav Donchev και την ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Temenuzka Petkova, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η απόφαση της Βουλγαρικής Κυβέρνησης να συμμετάσχει στο έργο του LNG Αλεξανδρούπολης.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2330415/ellada-ke-voulgaria-desmevonte-gia-tin-kataskevi-igb-ke-lng-alexandroupolis